ΤΜΗΜΑ

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ                                        

 Για μέλη και μη, Άνδρες και Γυναίκες που επιθυμούν να νιώσουν την μαγεία της ελεύθερης πτώσης την εμπειρία της πτήσης με Αλεξίπτωτο.  
    Συμμετοχή σε εκπαίδευση: Στατικού Ιμάντα (S/L), Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης Ελεύθερης Πτώσης (AFF) ή Άλματα γνωριμίας με την Ελεύθερη Πτώση TANDEM.
Για περισσότερες πληροφορίες, στα γραφεία της Λέσχης, Θεσσαλονίκης 1-3, Κατερίνη 60134, Τηλ. : 6937678050 - 6944441067


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
" ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ (AFF)"

    Οι εγγραφές για το Σχολείο Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης Ελεύθερης Πτώσης (Σ.Τ.Ε.Ε.Π.) έχουν αρχίσει.
    Σκοπός του Σ.Τ.Ε.Ε.Π. είναι η βελτίωση και γρήγορη είσοδο στη Ελεύθερη Πτώση η Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας, διοργανώνει Σχολείο Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης Ελεύθερης Πτώσης (Σ.Τ.Ε.Ε.Π.) σε συνεργασία με την Σχολή Αλεξιπτωτισμού Έλληνες Αεροδύτες για αλεξιπτωτιστές Μέλη της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας και Μέλη Σωματείων της Π.Ο.Ε.Δ.
     Η έναρξη των μαθημάτων του σχολείου Σ.Τ.Ε.Ε.Π. θα καθοριστεί σε ημερομηνίες σύμφωνα με τις υποψηφιότητες Αλεξιπτωτστών που θα προκύψουν.
     Το Σ.Τ.Ε.Ε.Π. θα λάβει χώρα στα Αεροδρόμια: 
"Αεροπόρου ΜΟΚΚΑ" Χορτερό, Σιδηρόκαστρο - Σερρών
και
Αεροδρόμιο Θήβας Περνέρι.
     Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το συντομότερο.
     Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινίσεις Τηλ. επικ.: 6944441067 - 6937368050

 SKYDIVING TANDEM
Δηλώσεις συμμετοχής 
σε Άλματα Γνωριμία με την Ελεύθερη Πτώση TANDEM 
για Άνδρες - Γυναίκες - Παιδιά
πραγματοποιούνται στα Αεροδρόμια:
 "Αεροπόρου ΜΟΚΚΑ" Χορτερό, 
Σιδηρόκαστρο - Σερρών

και Αεροδρόμιο Θήβας Περνέρι.  

ΡΙΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ ΘΗΒΑΣ ΠΕΡΝΕΡΙ

        Συγχαρητήρια στους: Αρχ/κα Πομώνη Πέτρο, Υπαρχ/κα Μιμιγιάννη Αλέξανδρο, Σ/Φ Μπαρμπάκη Σωτήριο, Σ/Φ Λαγάρα Δημήτριο και Σ/Φ Κώστου Λούκα, της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτστών Ν.Πιερία, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστή στο θεωρητικό και πρακτικο με τις ρίψεις Αλεξιπτωτιστή και τις επιτυχείς προσγειώσεις όπου έλαβαν χώρα στο Αεροδρόμιο Θήβας Περνέρι την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.
   Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτστών Ν.Πιερία τους συγχαίρει και τους εύχεται καλές προσγειώσεις.
ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΠΑΙΔΥΣΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΟΥ "18ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΣΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 2024" - ΡΙΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ, 03 - 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ ΘΗΒΑΣ ΠΕΡΝΕΡΙ 
      Σάββατο 01 Μαρτίου 2024 στους χώρους της Σχολής Αλεξιπτωτιστών Έλληνες Αεροδύτες (Hellenic Skydivers) περιοχή Άνοιξη στην Κηφισιά- Αθήνα, άρχισε η εκπαίδευση "18ο Σχολείο Αλεξιπτωτστών " στο πρώτο σκέλος της θεωρητικής - πρακτικής εδάφους αρχάριου αλεξιπτωτιστή και 02 - 03 Μαρτίου, ημέρες Σαββατο και Κυριακή με το δεύτερο σκέλος ρίψεις αλεξιπτωτιστών στο Αεροδρόμιο της Θήβας, πραγματοποιώντας τα πρώτα τους άλματα οι Αλεξιπτωτιστές: Αρχ/κας Πομώνης Πέτρος, Υπαρχ/κας Μιμιγιάννης Αλέξανδρος, Σ/Φ Μμπαρμπακης Σωτηριος, Σ/Φ Λιάπης Ιωαννης, Σ/Φ Λαγαρας Δημήτριος, Σ/Φ Κώστου Λούκας, Σ/Φ Αγγελόπουλος Ματθαίος Ανθ/γος Π.Σ. Μποζινης Γεώργιος, Μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.)Ν.Πιερίας.

     Η Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας τους συγχαίρει και τους εύχεται καλά Άλματα, καλές προσγειώσεις.






















ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ - Π.Ο.Ε.Δ. ΑΘΗΝΑ 27 ΦΕΒ. 2024

     Στης 27 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της Ομάδας Αλεξιπτωτιστών Αστυνομικών που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) Ν. Πιερίας και έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

      Παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικών και πολλών φίλων πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της Ομάδας Αλεξιπτωτιστών Αστυνομικών της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας - Π.Ο.Ε.Δ.

     Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε 4 ενότητες.

▪️Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με το φλουρί να αντιστοιχεί σε μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
▪️Χαιρετισμούς
▪️Απονομή διπλώματα - πτέρυγες αλεξιπτωτιστών
▪️ τιμητικές διακρίσεις σε αλεξιπτωτιστές Αστυνομικούς Μέλη της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. που πρόσφεραν στους συνανθρώπους,
 και στην κοινωνία.
      Την βασιλόποτα την ευλόγησε ο πανοσιολογιότατος πατέρας του Σώματος, Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Αστυνόμος Β΄ Αρχιμανδρίτης π. ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ Αλέξιος.
      Για να κάνει κάποιος αυτές τις περήφανες πτώσεις διακρίνεται από μεγαλείο και δύναμη ψυχής, ανέφερε ο πατήρ Αλέξιος και ευχήθηκε στους αλεξιπτωτιστές, οι Άγιοι Αρχάγγελοι να ευλογούν τα άλματά τους, ώστε να έχουν καλές πτώσεις και ασφαλείς προσγειώσεις.
   Το φλουρί ‘’έπεσε’’ στον Ε.Φ. ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟ Άγγελο μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
  Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν:
  ▪️Ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας και Υπευθ. Αλεξιπτωτισμού της Π.Ο.Ε.Δ. Μαστροθανάσης Αντώνιος, στον σύντομο χαιρετισμό-τοποθέτησή του και αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, έκανε μια αναδρομή στα 30 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. 1994-2024, με κύρια ενασχόληση της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ο Αλεξιπτωτισμός με αφετηρία το 1995. 
        Με την δημιουργία Τμήματος Αλεξιπτωτιστών, δημιουργήθηκε και Ομάδα Αλεξιπτωτιστών Αστυνομικών με σκοπό τα Μέλη της Αλεξιπτωτιστές Αστυνομικοί ενεργεία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καλλιέργουνται στον αλεξιπτωτισμό αυτό της αυτοπεποίθησης, του θάρρους, της ομαδικότητας, της σύμπνοιας μεταξύ τους, να επιβεβαιώνει την δυναμικότητα, την διαφορετικότητά που έχουν οι αλεξιπτωτιστές και να καταξιώνοναι μέσα στην κοινωνία και με τα ιδιαίτερα αυτα χαρακτηριστικά να τα  διαδίδουν στους νέους και νέες της πατρίδας μας.
  ▪️Ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Δ.  εκπρόσωπος της στην U E.P. Στρατηγός ε.α. Πόκας Χαράλαμπος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Δ. Συνταγματάρχη ε.α. Γεωργάκη Δημήτριο δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για πολύ ιδιαίτερους λόγους.

   ▪️Ο Ταξίαρχος κ.
Δημήτριος Βούλγαρης, ο οποίος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού, μετέφερε τις ευχές του προς τους τολμηρούς αλεξιπτωτιστές Αστυνομικούς Μέλη της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. και της Π.Ο.Ε.Δ.
  ▪️Δικηγόρος ΒΑΡΕΛΑ Εβίτα, ανέφερε ότι οποιονδήποτε ρόλο και αν κατέχει, του νομικού ή του πολιτικού, θα βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση των Ελλήνων και των Ελληνίδων Αστυνομικών.
     Στην συνέχεια έγινε απονομή Πτερύγων - Διπλωμάτων στους αποφοιτήσαντες του τμήματος εκπαίδευσης στατικού ιμάντος (S/L) της Σχολής Αλεξιπτωτστών των Ελλήνων Αεροδυτών και  πτέρυγες Αλεξιπτωτιστή της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. σε Αλεξιπτωτιστές Αστυνομικούς που εξακολουθούν να προβαίνουν με επιτυχία σε άλματα, αυξάνοντάς και βελτιώνοντας τις δυνατότητες τους στο Αλεξιπτωτισμο, οι Αστυνομικοί ήταν: Αστυν. Δ/ντης ΜΗΤΡΑΙΝΑΣ Δημήτριος , Αστυν. Υποδ/ντης ΚΟΚΚΩΝΗΣ Αθανάσιος, Aστυν.B' ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κυριάκος, Ανθ/μος ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ Θέμης, Ανθ/μος ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Νικόλαος, Αρχ/κας ΚΑΡΔΑΡΑΣ Αλέξανδρος, Υπαρχ/κας ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, Αστ/κας ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΣ Δημήτριος, Αστ/κας ΝΤΡΙΤΣΟΣ Γεώργιος, Ε.Φ. ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ Άγγελος, Ε.Φ. ΜΑΓΚΙΩΡΗΣ Ευάγγελος 
   Δίπλωμα Αλεξιπτωτιστή Ελευθέρας πτώσεως ως ευδοκίμως αποφοιτήσαντες του τμήματος εκπαίδευσης Ελευθέρας Πτώσεως με την μέθοδο Επιταχυνόμενης Ελεύθερης Πτώσης (AFF) της Σχολής Αλεξιπτωτστών των Ελλήνων Αεροδυτών οι: Αρχ/κας ΚΟΛΩΝΙΑΣ Χρήστος και Ε.Φ. ΜΑΓΚΙΩΡΗΣ Ευάγγελος 
     Πτέρυγες αλεξιπτωτιστή της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. πραγματοποιώντας 4ο Άλμα Στατικού Ιμάντος (S/L) παρέλαβαν οι: Αρχ/κας ΤΖΑΒΕΛΑΣ Περικλής και Αρχ/κας ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Σωτήριος.
      Για την ανεκτίμητη προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία στην κοινωνία και την πατρίδα τιμήθηκε με την πλακέτα της Π.Ο.Ε.Δ. ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. η οποία παρελήφθη από τον εκπρόσωπο του Ταξίαρχο Βούλγαρη Δημήτριο.     
     Για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην Λέσχη Ελλήνων καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας και ειδικότερα στην κοινωνία τιμήθηκαν με την πλακέτα της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν.Πιερίας οι Αλεξιπτωτιστές Αστυνομικοί Μέλη της Λέσχης οι : ο Αρχ/κας Μπαταρλής Ευάγγελος και ο Αστ/κας Τζαμαλής Παναγιώτης.
     Με το περας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν τους Αλεξιπτωτιστές Αστυνομικούς και επιβράβευσαν την Ελληνική Αστυνομία την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας για τις δραστηριότητες Αλεξιπτωτισμού, τους ευχήθηκαν Καλή Χρονιά, καλές και ασφαλείς.


ΡΙΨΕΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ 17 - 18 ΦΕΒ. 2024 ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ ΧΟΡΤΕΡΟΎ, ΣΙΔΗΡΌΚΑΣΤΡΟ - ΣΕΡΡΩΝ

    Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.) Ν.Πιερίας συγχαίρει τον Αλεξιπτωτιστή Εφ.Π/Ν Χατζόπουλο Μάριο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων (Λ.Ε.Δ.) Ν.Τρικάλων όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστή στο θεωρητικό και πρακτικο με τις ρίψεις Αλεξιπτωτιστή και τις επιτυχείς προσγειώσεις του "17ου Σχολείου Εφέδρων Αλεξιπτωτστών", στο πλευρό του ο Αλεξιπτωτιστής Εφ. Κ/Δ Παλιάτσος Ανέστης της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας με άλματα βελτίωση του, που έλαβαν χώρα στο Αεροδρόμιο Χορτερού "Αεροπόρου ΜΟΚΚΑ " Σιδηρόκαστρο - Σερρών, το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024.

   Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτστών Ν.Πιερίας τους συγχαίρει και τους εύχεται καλές προσγειώσεις.