6Η ΣΕΙΡΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας συγχαίρει τα μέλη της:
1. Αναστασιάδη Αντώνιο
2. Νικολόπουλο Βασίλειο
3. Θεοδοσίου Άγγελο
4. Τσάτσο Ανάργυρο
5. Δόλλα Κων/νο
για την συμμετοχή τους στη 6η Σειρά Αλεξιπτωτισών της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Ν. Πιερίας με εκπαίδευση εδάφους και ρίψη με αλεξίπτωτο.

1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ
ΜΕΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Π.Ο.Ε.Δ.


Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας διοργάνωσε στης 28,29 και 30 Μαρτίου 2008 το 1ο Σχολείο Νέων Αλεξιπτωτιστών για μέλη σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) σε συνεργασία με την
Σχολή Αλεξιπτωτιστών της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας.
Το σχολείο έλαβε χώρα στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στη Θεσ/νίκη και στη ζώνη ρίψεων στο Πολύκαστρο-Κιλκίς.
Τα μέλη των σωματείων της Π.Ο.Ε.Δ. που συμμετείχαν στο 1ο Σχολείο ήταν:
1. Νικολόπουλος Βασίλειος Κατερίνη
2. Αναστασιάδης Αντώνιος Κατερίνη
3. Θεοδοσίου Άγγελος Κατερίνη
4. Τσάτσος Ανάργυρος Κατερίνη
5. Δόλλας Κων/νος Κατερίνη
6. Δραγωγιάννης Σάββας Θεσ/νίκη
7. Αλεξιάδης Ιωάννης Κομοτηνή
8. Μπόσγας Χρηστόφορος Λάρισα


Ο Γ.Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Δ. Υποστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Μαυρουδής με τους εκπαιδευτές Μαρία Καμπούροβα,Ανθυπολοχαγός ε.α. Κυριάκο Δαμανάκη, ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας και υποψ. Αλεξ/στες του 1ου Σχολείου Αλεξ/στων Π.Ο.Ε.Δ.









Θεωρητική εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστών.








Η εκπαίδευση περίλαβε θεωρητικά μαθήματα αρχαρίων υπ. Αλεξιπτωτιστών στη Θεσ/νίκη στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και εναέρια εκπαίδευση με άλματα στατικού ιμάντα από το ύψος των 3500 ft στη ζώνη ρίψεων στο Πολύκαστρο-Κιλκίς.
Στο πλευρό των νέων αλεξιπτωτιστών μας παραστάθηκε και ο Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Δ. Υποστράτηγος ε.α. Μαυρουδής Ελευθέριος καθώς και παλαιούς αλεξιπτωτιστές Λεσχών της Π.Ο.Ε.Δ..















Εκπαίδευση εδάφους Αλεξιπτωτιστών.
















Εναέρια εκπαίδευση Αλεξιπτωτισών.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την διεξαγωγή του σχολείου, την ασφάλεια στην εκπαίδευση, τα τελευταίας τεχνολογίας αλεξίπτωτα, εξοπλισμό και την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών της Σχολής Αλεξιπτωτιστών της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας.
Το 1ο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ. ολοκληρόθηκε με το πέρας του αγώνα αλεξιπτωτισμού της 2ης Αγωνιστικής Συνάντησης Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ. και αυτό γιατί δεν το επέτρεψαν καιρικά φαινόμενα και κατάληψη του αεραθλητικού κέντρου, του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου Πολυκάστρου, απο αγώνες μοτοσυκλετιστών. Τελικά ολοκληρώθηκε μετά το πέρας του αγώνα αλεξιπτωτισμού της 2ης Αγωνιστικής Συνάντησης Αλεξιπτωτιστών Π.Ο.Ε.Δ.